- بررسی تخصصی
- نظرات کاربران
افزایش سلامت پوست | بهبود زخم معده و بیماری ریفلاکس اسید معده | جلوگیری از آسیب کبد | توضیحات کاملتر را در پائین همین صفحه بیابید.
این روغن از جوشاندن برگ سنجد در روغن زیتون به دست می آید. مالیدن این روغن جهت تسکین درد و ورم مفاصل و اعضای بی حس شده نافع است. مالیدن آن بر سر باعث بلندی موی سر می شود و گذاشتن آن بر روی دمل چرکی چرک را از بین برده و زخم آن را التیام می دهد.
روش استفاده و خواص روغن سنجد
میزان منحصر به فرد اسید چرب در سنجد و همچنین مواد مغذی موجود در آن، روغن سنجد را به یکی از بهترین روغنهای گیاهی برای سلامتی تبدیل کرده است. روغن سنجد، خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد ویروسی دارد که به بهبود سلامت عمومی بدن کمک میکند. برخی از خواص روغن سنجد در اینجا آمده است:
افزایش سلامت پوست :
استفاده خوراکی و موضعی از روغن سنجد، تاثیرات مثبتی بر مشکلات پوستی دارد. آبرسانی، انعطافپذیری و بازسازی پوست را افزایش داده و به درمان و جلوگیری از آکنه نیز کمک میکند.
* برای دیدن بقیه خواص روغن سنجد به پایین عکس مراجعه فرمایید *
برای کنترل وزن مفید است :
اسیدهای چرب موجود در روغن سنجد به بدن هشدار میدهند تا ذخیره کردن چربی را متوقف کند. روغن سنجد میتواند در مقایسه با برنامههای رژیمی معمول، برای مدت طولانیتری جلوی افزایش وزن را بگیرد.
از آلزایمر جلوگیری می کند :
ویتامین B12 موجود در این روغن گیاهی میتواند کاهش توانایی بازشناختی را بهبود بخشد. امگا۳ و دیگر اسیدهای چرب موجود در روغن سنجد نیز در این خاصیت نقش دارند.
زخم معده را درمان می کند :
روغن سنجد میتواند به نرم شدن بافت مخاطی لوله گوارش کمک کند و برای درمان زخمهای معده مفید باشد. همچنین می تواند به رفع مشکلات گوارشی دیگر مانند ناراحتی معده، سوء هاضمه و یبوست نیز کمک کند.
درمان خشکی چشم :
روغن سنجد، خشکی چشم که معمولا در افراد مسن و زنان یائسه- به دلیل تغییرات هورمونی- رخ میدهد را کاهش میدهد. مصرف خوراکی روغن سنجد در افراد مبتلا به خشکی چشم به مدت سه ماه، تاثیر مثبتی بر اسمولاریته وعلائم خشکی چشم مانند سوزش و قرمزی دارد.
از آسیب رسیدن به کبد جلوگیری می کند :
روغن سنجد به دلیل داشتن قدرت آنتی اکسیدانی، فعالیت محافظت از کبد را دارد. این روغن، تجمع آفلانتوکسین ها در کبد را کاهش داده و اثر آنها را خنثی میکند. این روغن به تعدیل آنزیمهای کبدی و اسیدهای سرم صفرا نیز کمک میکند.
درمان کننده سوختگی :
کافیست روزی ۲ الی ۳ مرتبه محل سوخته شده را با روغن سنجد و روغن زیتون و گلاب به آرامی ماساژ دهید .
درمان جای زخم و بریدگی ها :
کافیست روزی ۲ الی ۳ مرتبه محل بریده شده را با روغن سنجد و عسل و گلاب به آرامی ماساژ دهید .
خواص ضد آفتاب دارد :
کافیست قبل از بیرون رفتن از منزل پوست خود را با روغن سنجد ماساژ دهید تا این روغن پوست شما را از دست اشعه های UV خورشید محافظت کند.
جلوگیری و درمان آکنه :
کافیست روغن هسته سنجد و روغن مریم گلی را باهم مخلوط نموده و سپس محل مورد نظر را با این ترکیب ماساژ دهید .
درمان کننده اگزما :
کافیست چند قطره از روغن سنجد را با روغن رزماری مخلوط نموده و سپس این ترکیب را روی محل مورد نظر بچکانید و به آرامی ماساژ داده تا جذب گردد.
عوارض جانبی روغن سنجد
روغن سنجد، باعث علائمی مانند اسهال، اسپاسمهای شکمی و دیگر مشکلات گوارشی در برخی افراد میشود. از مصرف این روغن در مقادیر زیاد اجتناب کنید یرا ممکن است باعث دهیدراته شدن و از دست رفتن الکترولیتها شود. استفاد زیاد و طولانی مدت روغن سنجد میتواند باعث مشکلات کلیوی نیز شود.
خوردن روغن سنجد ممکن است گردش خون در عروق و رگها را افزایش دهد بنابراین اگر داروی قلبی مصرف میکنید، از این روغن استفاده نکنید. ممکن است این روغن، خواص کاهنده قندخون نیز داشته باشد، بنابراین افرادی که انسولین یا داروهای دیابتی مصرف میکنند باید در مصرف این روغن احتیاط کنند.
سوالات متداول
روغن سنجد چگونه عمل می کند ؟
روغن سنجد میتواند استفاده خوراکی و موضعی داشته باشد. برای استفاده موضعی، روغن را بر نواحی آسیب دیده مانند سوختگیها، بریدگیها و دیگر ضایعات بگذارید. برای مصرف خوراکی، دوز آن که معمولا ۵ میلیگرم است را باید سه بار در روز مصرف کرد. دوز مصرفی آن به وضعیت مورد درمان بستگی دارد. بنابراین پیشنهاد میکنم با متخصص مشورت کنید.
آیا روغن سنجد بیخطر است؟
مانند دیگر روغنهای گیاهی، پیشنهاد میکنم در مصرف روغن سنجد نیز احتیاط کنید مخصوصا اگر به مشکل خاصی دچارید. مصرف آن به افراد مبتلا به بیماریهای روده، کلیه و کبد توصیه نمیشود.
روغن سنجد برای اکثر بزرگسالان سالم بیخطر است اما به کودکان زیر ۱۲ سال توصیه نمیشود. توصیه میکنیم از مصرف آن به مدت بیش از سه ماه خودداری کنید زیرا گزارشهایی مبنی بر تاثیرات منفی بر افرادی که برای دوران طولانی روغن مصرف کردهاند، وجود دارد. افرادی نیز هستند که به روغن سنجد و مواد موجود در آن حساسیت دارند، بنابراین قبل از قرار دادن آن روی پوست، یک تست پچ روی بازوی خود انجام دهید.
ممکن است متوجه رنگ زرد تیره یا قرمز و بوی نا (مانند بوی کتابهای قدیمی) در ادرار خود شوید اما این معمولا بیخطر است. گذاشتن مقدار زیادی روغن بر روی پوست میتواند باعث زرد شدن پوست شود. چون هیچ مدرک علمی دال بر بیخطر بودن آن برای زنان باردار و شیرده وجود ندارد، توصیه میکنیم از مصرف آن در دوران بارداری، شیردهی یا حتی زمانی که قصد بارداری دارید پرهیز کنید.
روغن سنجد را از کجا بخریم؟
شما میتوانید با ثبت نام در وب سایت پاپایا و یا با دنبال کردن پیج پاپایا در اینستاگرام این روغن را تهیه فرمایید.
کلیه روغن های پرخاصیت را اینجا پیدا میکنید